Over Hanny

Er is moed  nodig om je kwetsbaarheid te tonen.

OVER MIJ

Vanaf mijn tienertijd voelde ik de discrepantie tussen de woorden en hetgeen mensen uitstraalde. Het maakte dat ik angstiger in het leven ging staan. Men zegt het een en ik voelde dat het heel anders zat. Vanuit mijn opvoeding had ik geleerd dat woorden belangrijker waren dan de uitstraling. Ik was een gevoelig, verlegen en onzeker meisje dat probeerde eelt op haar ziel te krijgen. Gelukkig was er nog een stukje innerlijke Hanny die zichzelf vertelde dat het belangrijk is om je leven niet door angst te laten leiden. Summiere stapjes heb ik gezet om mezelf te overwinnen.

 

Ik ben in het voortgezet onderwijs terecht gekomen en mijn sensitieve kant kwam goed van pas als docent en leerlingbegeleider. In het onderwijs heb ik me altijd heel verantwoordelijk gevoeld. De leerling stond centraal en daar deed ik alles voor, zeker als leerlingbegeleider. Doordat ik de angst, het verdriet en de pijn van de ander voelde was ik geneigd om me daar verantwoordelijk voor te voelen. Door mijn interpersoonlijke sensitiviteit ben ik nu, als therapeut, goed in staat om een ander te begeleiden in zijn of haar eigen proces.

 

In het onderwijs stond bij mij de mens centraal en gedreven door mijn intuïtie en nieuwsgierigheid heb ik de 4-jarige opleiding ‘De academie voor integrale menswetenschappen’ gevolgd en in 2013 afgerond. Tijdens de opleiding heb ik als vrijwilliger bij Humanitas bij ‘Steun bij rouw’ gewerkt. Ik heb nog verscheidene cursussen en trainingen gevolgd en er zullen er nog velen volgen om mijn expertise te vergroten. Acceptance and commitment Therapy (ACT) is me het meest dierbaar, omdat het bij me past. Vanaf 2017 begeleid ik vanuit mijn eigen praktijk cliënten. Jong volwassenen, volwassenen en ouderen volgen of hebben bij mij een traject gevolgd om daarna weer zelfstandig verder te kunnen gaan.

Daarnaast geef ik trainingen aan docenten over ‘Jongeren en boosheid’.

 

Net als ieder mens heb ik ook te maken met angst, pijn en verdriet. Door er ruimte voor te maken, ervaar ik dat het niet meer om overwinnen gaat, maar om een algeheel vertrouwen, verbinding en innerlijke rust. Vanuit vertrouwen de wereld aanschouwen, maakt me nieuwsgierig en daardoor ben ik bereid om stappen te nemen richting mijn eigen waarden. Hoe eng ik dat soms ook vind. Rust kan ik ervaren door genoeg tijd en ruimte voor mezelf en mijn dierbaren vrij te maken. Door het ‘moeten’ naar ‘mogen’ om te zetten is er ruimte voor vriendelijkheid. En omdat ik mens ben, blijf ik ook altijd met ‘het leven’ stoeien. Door inzicht en oefenen stap ik nu veel eerder uit piekergedachten, stop ik met het vermijden van pijn en sta ik veel flexibeler in het leven.

 

 

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • ik dol ben op mijn dochter, familie en mijn vrienden.
  • ik Zumba beoefen.
  • voor mij kunst heel belangrijk is. Ik kan me zo gelukkig voelen wanneer ik voor het ‘Het joodse bruidje’ van Rembrandt sta.
  • ik jaarlijks een concert van het Requiem van Brahms bezoek.
  • ik steeds meer lees en het boek ’t Hooge nest een aangrijpend boek vind.
  • als ze me thuis missen dan weten ze dat ik aan de wandel of aan het fietsen ben en geniet van de fruitbomen in de Betuwe. Of ik loop te struinen langs de Waal en zit even in de zon op het strandje vlakbij de dikke toren.
  • ik het liefst overdag naar de bioscoop ga, omdat het dan zo lekker rustig is en daarna met een vriendin lekker ga lunchen en bijkletsen.
  • ik het heerlijk vind op steden te bezoeken.

 

 

Lees hier alles over ACT & trainingen