Boeken

Ruimte om te groeien

Steven C. Hayes is de grondlegger van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en hij is zeer te spreken over het boek ‘Ruimte om te groeien’ van de schrijvers Louise L. Hayes en Joseph Ciarrochi. Het boek is helemaal gericht op jongeren en de theorie sluit aan op ACT en Positieve psychologie.

 

 

De valstrik van het geluk

We verlangen en streven allemaal naar gelukkig zijn. Maar zou het kunnen zijn dat bijna alles wat je dacht over het vinden van geluk niet klopt? En je zelfs op het verkeerde been wordt gezet? We worden in ons leven bepaald door de vele onbruikbare en onjuiste overtuigingen die we er op na houden over geluk. Ideeën die in brede kring worden geaccepteerd omdat 'iedereen weet dat ze waar zijn.' Deze overtuigingen lijken heel aannemelijk. Maar niets is minder waar!

 

De valstrik van het geluk is een zelfhulpboek die de vaardigheden en de kennis aanreiken om de 'val van het geluk' te leren herkennen. En, belangrijker nog, hoe eruit te ontsnappen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoeken en de psychotherapeutische methode ACT (acceptatie en commitment therapie).

 

 

ACT on life not on anger

Veel mensen hebben last van boosheid. Misschien niet eens zozeer omdat ze zo vaak boos zijn, maar wel omdat de effecten van boosheid groot zijn. Een woedeaanval kan behalve iemands dag ook de samenwerking ernstig verstoren, een relatie onder hoge druk zetten of zelfs iemands leven verpesten.

 

Helaas hebben de meeste methoden om boosheid te lijf te gaan weinig succes. Boosheid is een dermate intense en moeilijk te beheersen emotie dat de meeste mensen na enige tijd toch weer in hun oude gedrag vervallen.

 

Het boek 'ACT on life not on anger’ biedt een aanpak die wel helpt. Aan de hand van een revolutionaire, nieuwe methode, de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), leert de lezer zijn boosheid in eerste instantie te accepteren. Het zinloze gevecht om boosheid en woede te voorkomen, leidt namelijk vaak alleen maar tot nog meer frustratie.

 

 

Ook leuke meisjes worden vijftig

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten in Ook leuke meisjes worden vijftig zien hoe je lichaam werkt, wat er met je hormonen gebeurt, wat je zelf kunt doen en welke hulp je kunt inschakelen. Concreet, praktisch, en (h)eerlijk nuchter met veel uitleg en tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Populair-journalistiek geschreven, zeer toegankelijk én goed wetenschappelijk onderbouwd.